SNAPCHAT

Private billeder og videoer fra den populære APP Snapchat er blevet lækket.

untitled

For et par uger siden dukkede der mange tusinde billeder op på nettet, og i første omgang forlød det, at det var Snapchat selv, der var blevet hacket. En række af billederne var ikke bare pikante, men decideret pornografiske – og sagen var yderligere problematisk, fordi mange af billederne viste mindreårige i meget afklædte situationer.

Gemmer Snaps

Siden har det vist sig, at billederne stammer fra tjenesten www.snapsaved.com, der har specialiseret sig i at gemme brugernes såkaldte snaps, så de ikke forsvinder. Snapsaved.com har forklaret, at de har haft ubudne gæster.

Snapsaved.com fungerede (siden eksisterer formentlig ikke mere) på den måde, at en bruger af APP’en snapchat, kunne tilmelde sig www.snapsaved.com og få tjenesten til at gemme alle de fotos pågældende modtog. Afsenderen ville IKKE få besked om, at de fotos, som de afsendte ville blive gemt i en database.

Det er formentlig denne database hos www.snapsaved.com, som er blevet hacket.

 untitled2

Der findes også en APP ved navn snapsave. Denne APP kan også gemme de fotos som bliver afsendt, hvis modtagerne har installeret APP’ en på sin telefon.

Det er dog ikke denne APP, som er blevet hacket.

GODE RÅD.

Da du aldrig kan vide dig sikker, når du sender fotos via nettet, smartphones o.lign., så TÆNK dig om en ekstra gang, inden du sender noget. Send aldrig noget, som du senere i livet vil fortryde.

Du ved aldrig hvad dine venner har installeret på deres telefon, – eksempelvis snapsave.

CBN – OKTOBER 2014