PAS PÅ DIT DANKORT

libaneser loop

Du stikker kortet ind i automaten for at hæve penge. Alt går fint, lige indtil automaten skal givedig kortet tilbage. Det vil ikke ud og sluger det i stedet. Tror du. I virkeligheden er du blevetoffer for et gammelt trick-tyveri, der i værste fald kan føre til, at du bliver rippet for tusindvis af kroner.

Tricket hedder ‘Lebanese Loop’ eller på dansk ‘libanesisk løkke’ og blev set første gang tilbage islutningen af 80erne, men som altså er på vej tilbage nu. Et trick, hvor tyvene placerer enmetalclips inde i sprækken, hvor man putter kortet ind. På sprækken sidder modhager, derforhindrer kortet i at komme ud igen.

libaneser loop 2

Når kunden så kommer og skal hæve penge, vil han eller hun opleve, at det er en smule sværereat få kortet ind i automaten, og når han eller hun skal have kortet tilbage, sker der ikke noget. I stedet vil automaten spytte en kvittering ud, der siger ‘teknisk problem – kortet ligger nu hosbanken’. Men i virkeligheden sidder kortet lige inde bag sprækken og kan ved hjælp af simpeltværktøj efterfølgende pilles ud af tyvene.

HVAD SKAL MAN GØRE ?

Sker det inden for bankens åbningstid, opfordres man til at få en, man kan stole på, til at holdeøje med hæveautomaten, mens man går ind i banken.

Sker det uden for bankens åbningstid, skal man straks (mens man står ved automaten) ringe til

NETS og få kortet spærret. På den måde forhindrer man misbrug.

NETS har telefon 44 89 29 29. (Skriv det ind i din telefon med det samme)

HUSK OGSÅ

At beskytte pinkoden, passe på, hvis vingerne, der beskytter ens pinkode, er brækket af, og manskal være opmærksom på, hvis kortet er svært at stikke ind i automaten.

 

CBN – JULI 2014