film om gadevold

GADEVOLD

FILM OM GADEVOLD

Københavns byret og Københavns politi havde til kulturnatten 2013, og til det fremtidige kriminalpræventive arbejde,  fået lavet en infofilm for bl.a.,  at skabe en debat omkring straffene i Danmark.

Grundidéen bag filmen er at vise et overfald på åben gade og de efterfølgende konsekvenser. Det vil sige anholdelse og retssag. Filmens mål er samtidigt, at give et reelt billede af, hvad der sker i en dansk retssal, derfor er filmen ikke en lille sag på 2 minutter, men derimod lige over 20 minutter lang.  Det er stadig voldsomt skåret ned i forhold til virkeligheden, men det giver modtageren et godt indblik i, hvordan forløbet i retssalen er.

For at fastholde seeren, er filmen klippet så man igennem store dele af filmen, selv skal vurdere,  hvem der er skyldig, og hvilke roller de involverede har haft i forløbet. Den måde at fortælle historien på, er med til at forstærke indblikket i,  hvordan sager vurderes og bedømmes i retssalen.

Filmen er blevet brugt i forbindelse med kulturnatten i København 2013, og efterfølgende til kriminalpræventivt arbejde, i de større klasser på privat- og folkeskoler i København.

Fælles for begge anvendelser er, at fremvisningen er suppleret af et trykknaps system, så inden seeren får at vide hvad dommen i sagen er, har de mulighed for selv at afgive dom ved hjælp af knapperne. På den måde skabes en efterfølgende debat omkring niveauet af straffe i Danmark.

Filmen er produceret i tæt samarbejde med Københavns Politi og Københavns byret, og de medvirkende i filmen er lige dele skuespillere og rigtig personale fra politiet og byretten.

Filmen er produceret af Ballistic.  www.ballistic.dk