INDBRUDSSIKRING – SIKRINGSVEJLEDNING

DEN KRIMINELLE LAVALDER

I dag er den kriminelle lavalder 15 år – igen.

Først blev den sænket (1. juni 2010) fra 15 til 14 år, men da der kom en ny regering i 2011 blev den kriminelle lavalder igen hævet til 15 år (1. marts 2012.)

Indtil du fylder 15 må politiet ikke arrestere dig, du KAN ikke stilles for en domstol, og du KAN ikke komme i fængsel eller få en bøde.

Politiet må dog godt efterforske din sag, og tilbageholde dig i op til seks timer. I nogle tilfælde kan politiet tilbageholde dig i længere tid, hvis det er nødvendigt af hensyn til efterforskningen – men aldrig i mere end 24 timer.

Straffe til unge over 15 år

Den kriminelle lavalder betyder altså, at der gælder forskellige regler og straffe hvis du er under 15 år end hvis du er over 15 år. Du kan læse mere om, hvilke regler der gælder for unge over den kriminelle lavalder

KLIK på: Kriminalitet over 15 år i drop down menuen under SPØRGSMÅL

Konsekvenser for børn

Hvis unge under den kriminelle lavalder begår kriminalitet, kan de ikke blive straffet efter straffeloven. Men det betyder ikke, at det ikke har konsekvenser at begå kriminalitet. Du kan læse om, hvilke konsekvenser det har, når unge under den kriminelle lavalder begår kriminalitet.

Klik på: Kriminalitet under 15 år i drop down menuen under SPØRGSMÅL

CBN – JULI 2014