MOBILEPAY DATABEDRAGERI

Databedrageri  mobilepay

Også unge (under 18 år) er blevet og kan fortsat blive fristet af at lave “hurtige penge” ved brug af betalingstjenesten mobilepay.

Og selv om man “kun” er mellemmand, så risikerer man en betinget fængselsstraf.

Anklagemyndigheden lægger op til frihedsstaf, hver gang der er tale om databedrageri. Typisk får den tiltalte en betinget dom, uanset beløbets størrelse.

databerageri-mobilepay-mv

 

I en sag havde to personer tre gange overført i alt 4.500 kr. til den enes konto. De forsøgte derefter at få beløbet udbetalt i banken, men bankpersonalet fattede mistanke og kontaktede politiet. Den tiltalte, som stillede sin konto til rådighed for overførslen forklarede bl.a., at han var blevet tilbudt 500 kr. for at medvirke, men at han ikke var klar over, at beløbene blev overført ved hjælp af stjålne kortoplysninger. 

Den ene tiltalte, som var den mest aktive i sagen, fik 30 dages betinget fængsel, mens den anden slap med 20 dages betinget fængsel.

“Læren af denne sag må være, at man skal være yderst skeptisk, hvis man på denne måde bliver bedt om at modtage beløb på andres vegne. Det gælder, uanset om det er venner, bekendte eller fremmede. Hvis man vil undgå at blive rodet ind i en straffesag, skal man holde sig fra at stille sin konto til rådighed for andre. Ellers risikerer man en plettet straffeattest.

Andre eksempler på databedrageri:

En person overførte 1.500 kr. til egen konto med eget dankort, idet han skaffede sig adgang til en forretnings dankortterminal.

14 dages betinget, prøvetid på 1 år.

En person overførte 4.101 kr. til egen konto på spilleside, fra et dankort pågældende havde fundet.

Betinget fængselsstraf.

pol logo

DEN KRIMINALPRÆVENTIVE SEKTION

JUNI 2016 . CBN