CYKLISTFINALE KØBENHAVN 2016

CYKLISTFINALEN KØBENHAVN 2016

En cykelhjelm på hovedet og et godt kendskab til færdselsreglerne er vigtigt for de Københavnske børn og unge, når de bevæger sig ud i trafikken på cykel. Det budskab er der blevet arbejdet godt og grundigt med, i foråret 2016, på 25 Københavnske skoler. Det skete i et samarbejde mellem skole og politi, forud for den store cyklistfinale, som blev afviklet onsdag den 8. juni 2016 på Amager.

96 elever fordelt på 25 skoler i København, deltog i den store cyklistfinale.

I alt har 1226 elever fra 5. og 6. klasse deltaget i årets cyklistprøver, hvoraf 96, fordelt på 25 skoler i København, deltog i den STORE cyklistfinale.

Alle 96 elever, som deltog i dagens finale er meget dygtige cyklister, så det var meget meget svært at finde de 12 elever, som ”skilte” sig ud og kørte ekstra fint.

cyklistfinale-koebenhavn-2016
De 12 vindere

De 12 bedst placeret elever fik alle en præmie, på henholdsvis 100, 300, 500, og 750 kr.

Det skal tilføjes, at alle 96, der deltog kørte flot og fejlfrit.

cyklistfinale-koebenhavn-2016
Vinderen Lasse Lyngborg. Ledende politiinspektør Gert Sejbak til veenstre og politiassistent, Michael Bjørkman til højre

Vinderen, Lasse Lyngborg fra Den lille skole i København, Lindholmsvej i Brønshøj, blev nr 1 og vandt en sprit ny cykel, samt en hjelm af guld.

Stor ros fra scenen til alle deltagerne fra ledende politiinspektør, Gert Sejbak og politiassistent, Michael Bjørkman, fra Den Kriminalpræventive Sektion i Københavns politi.

Præmierne var sponsoreret af Rådet for sikker trafik, Børne- og ungdomsforvaltningen, Københavns politi og ikke mindst forsikringsoplysningen, som også havde sponsoreret sodavand, kaffe og wienerbrød til alle deltagerne.

Fakta box:

Undersøgelser viser, at børn, der cykler til skole, er mere aktive dagen igennem end børn, der bliver kørt i bil til skole. Desværre viser udviklingen, at antallet af børn, der bliver kørt i bil til skole og fritidsaktiviteter, er fordoblet i løbet af de sidste 15 år.

 

 

 

CBN, juni 2016