ÅRETS SKOLEPATRULE PÅ FREDERIKSBERG 2014

Fest for skolepatruljerne på Frederiksberg

Torsdag den 19. marts 2014 blev der holdt fest for skolepatruljerne på Frederiksberg, denne fest kunne kun lade sig gøre fordi skolepatruljerne i 2013 fik Frederiksbergprisen på 100.000 kr. og fordi Rådet For Sikker Trafik også gik ind og støttede med tilskud.

IMG_0618r

175 elever fra 8 skoler mødte op på Skolen Ved Søerne, pæne i tøjet, og med det samme var der gang i festen.

IMG_0584r

Simon, færdselskontaktlærer fra Skolen ved Søerne, var festen konferencier, og åbnede festen med en stor ros til skolepatruljerne.

IMG_0605r

Herefter holdt Petrea Busk fra Rådet for Sikker Trafik en meget rosende tale, hvor hun virkelig anerkendte, det store arbejde skolepatruljerne gør.

IMG_0595r

Katja Lundgaard, pa. Den Kriminalpræventive Afdeling, som står for uddannelse af skolepatruljerne på Frederiksberg, holdt herefter en tale.

Hun har uddannet alle skolepatruljerne og har jævnligt været ude og kigge til dem. De gør virkelig en forskel og jeg er meget stolte af dem; sagde hun.

Før spændingen blev udløst om, hvilken skole, der skulle modtage pokalen og en tur i biografen, blev 2 afgående instruktører, som flittigt har passet deres job, og stået med skolepatruljerne hver morgen gennem mange mange år, anerkendt.

IMG_0633r

Ann Dorte og Bo fra Lindevangs skolen, blev meget overraskede over at blive kaldt op på scenen, hvor de blev hyldet som helte.

IMG_0776r

Året skolepatrulje blev i år Skolen på Nyelandsvej, idet de gennem året har udvist stort engagement og har været meget pligtopfyldende, ligesom de med brugen af fløjter, har nytænkt måden at være skolepatrulje. Det var nogle stolte elever og lærere som modtog pokalen, som de dansede rundt med resten af aftenen.

Pokalen blev første gang overrakt til årets skolepatrulje i 1966, hvilket jo betyder at der er 50 års jubilæum til næste år.

IMG_0657r

Endnu en person fik en særlig hyldest til festen, det var Knut Lindenhoff, som af Søndermark skolen blev hyldet med en fin pokal, idet han, der nu går i 9. klasse, har været skolepatrulje siden 5. klasse. En af de andre elever fra skolen, fortalte; at Knut bare er den sejeste.

IMG_0678r

Herefter blev der skruet op for musikken og dansegulvet blev straks fyldt.

IMG_0727

I løbet af aftenen var der, fællesdans, dansekonkurrencer og andre konkurrencer med rigtigt fine præmier til vinderne.

IMG_0676r

De gav den virkelig gas på dansegulvet, og når de så blev tørstige eller sultne, kunne de stille tørsten med sodavand fra Carlsberg, pølser fra pølsevognen i skolegården og muffins fra Bodenhoffs bageri.

Festen sluttede med at hovedpræmien, et par lækre hovedtelefoner blev udtrukket, der måtte 3 omtrækninger til før vinderen, Marlene Wiberg fra Johannesskolen blev fundet.

Katja rundet festen af med endnu engang at fortælle skolepatruljerne, hvor fantastiske unge mennesker de var.

IMG_0573

Endnu engang blev det en sjov og festlig aften for alle deltagere.

En stor tak skal lyde til de altid engagerede skolepatruljeinstruktører, uden dem havde festen ikke kunne være afholdt.

En tak skal også lyde til aftenens dj og konferencier, som med deres valg af musik og sjove indslag fik sat gang i festen.

Gaverne, sodavand, muffins og biobilletter var velvillig sponseret af:

 

Frederiksberg Centeret

Fona, Frederiksberg Centeret

Matas, Frederiksberg Centeret

Body Shop, Frederiksberg Centeret

Fakta, Peter Bangs Vej 26

Carlsberg

Bodenhoffs bageri

Falkoner biograf

 

Tekst Katja Lundgaard, fotos Claus Bjørn Nielsen